+36-1-808-9000

ENGLISH
Projekt Elhelyezkedés Épület

Szintek

Lakás

GalériaFotókVideókLeírások

Zaragoza Kert

Ajánlatkérés

név:

e-mail:

tel:

üzenet:

Hozzájárulok, hogy az Elephant Holding Zrt., a Rákos mezeje Zrt. valamint ezek tulajdonában álló társaságok az adataimat a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelje, illetve reklám, marketing célra felhasználja. Tudomásul veszem, hogy a fenti hozzájárulásomat az yan@elephant-cee.com e-mail-, vagy a 1173 Bp, Összekötő u. 2. postai címen tudom visszavonni.

Kapcsolat

tel: +36-1-808-9000

fax: +36-1-808-9033

e-mail: yan@elephant-cee.com

ZARAGOZA KERT *

Az Elephant Holding Zrt. lakóházainak könnyen felismerhető egyedi védjegye a mediterrán stílus. A stílust továbbgondolva valami különlegeset és időtállót szerettünk volna létrehozni, mely az egyre nagyobb kihívásokat jelentő piaci körülmények között is jól értékesíthető. Úgy gondoljuk, hogy a XVIII. kerületben megvalósult Zaragoza Kert nem csupán nevében tükrözi a Földközi tenger vidékének hangulatát. Azért adtuk az észak spanyolországi tartományi székhely nevét a beruházásnak, mert a mediterráneum mór építészetének egyik remekműve található ebben a városban. Az Aljaferia palota egy középkorban épült mór kastély, amely ma tartományi parlamentként működik. Az épület tökéletesen ötvözi a nemesi lakhely és az erődítmény vonásait, a nevet tehát nem csak a mediterrán életérzés, hanem az elegancia és a biztonság kifejezésére is használjuk.

A mediterrán stílus lényege a külső és a belső tér kapcsolatában rejlik. Az igazi mediterrán épületet rengeteg örökzöld veszi körül. A tuják, pálmák szabad burjánzásából szinte észrevétlenül lépünk a teraszra, ahonnan közvetlenül a lakásba jutunk. A tájba illeszkedést segíti a délvidéken szokásos, alacsony hajlásszögű tető. Szerencsére a mai építési technológiák mellett már a kontinentális éghajlaton is lehet hasonló formájú ugyanakkor nagy teherbírású tetőszerkezetet építeni. A burjánzó természettel már nagyobb gondunk akad, hiszen a mediterrán tájak növényvilágát nem könnyű meghonosítani. Nálunk a pálmák és a leánderek csak nyáron pompáznak, illetve csak jól fűtött belső terekben maradnak meg. A külső és a belső kapcsolatát hangsúlyozzák a nagyméretű üvegezett felületek, melyek szinte egybeolvasztják a külső természetet és a lakás belső tereit. Ennek alkalmazása ma már - a korszerű nyílászáróknak és szigetelési eljárásoknak köszönhetően - nem ütközik akadályba. A színhasználatban is a természetesség a jellemző: a mediterrán építészeti stílus a mészkő, a márvány és az égetett agyag minden színárnyalatát használja.

Biztonság és esztétikum

A Zaragoza Kert alapelve, hogy a mediterrán stílus jegyeit egyesítse a biztonsággal. A házban térfigyelő kamerák, a földszinten biztonsági üvegezés és redőnyök, valamint portaszolgálat nyújt a lakók értékei számára védelmet. Az épület lakásaiba riasztóelőkészítés került kialakításra. A ház esztétikumát is igyekszünk megóvni, így az épület földszintje az utcai frontokon gresslap-burkolattal védett - az esetleges falfirkálások könnyebb tisztíthatósága és az időállóság érdekében. A Zaragoza Kert szintrajza szintén középkori ihletettségű, azaz quadrumos kialakítású, ahol is két U alakú épület fog közre egy meghitt légkörű belső pihenő parkot, melyben játszótér és egy kisebb tavacska is helyet kap. Az udvarba egy impozáns és monumentális kapun lehet bejutni. Az épület sarkain és kiszögelléseiben nadgyméretű erkélyek és teraszok fokozzák a "mór palota érzetét", míg a színvilág és az alacsony dőlésszögű tető a mediterrán stílusjegyeket őrzik. A 4-5. emeleten lévő 50-120 m2-es teraszok a hozzájuk tartozó, reprezentatív 3-5 szobás lakásokkal a külső és a belső tér harmóniáját valósítják meg. A teraszon elhelyezhető örökzöldek igazi délies hangulatot kölcsönöznek otthonunknak!

Helytörténet

Szentlőrincet 1364-ben említik először, mint királynéi birtokot, később a Grassalkovich család tulajdonába kerül az uradalom. A terület 1908-ban Pestszentlőrinc néven önálló község lett, majd 1919-ben a Marxfalva elnevezésben részesült. 1935-ben Pestszentlőrinc önálló megyei jogú városi rangot kapott, és 1950-ben lett a XVIII. fővárosi kerület.

Elhelyezkedés

Az Üllői út (4-es út) - Béke tér - Királyhágó út - Nemes utca/Fenyőfa utca saroknál található a Zaragoza Kert -vele szemben a Péterhalmi - erdő. A Nemes u. - Fenyőfa u. - Juharos sor - Csörgőfa u. által határolt terület északi részen az I. ütem, a déli területen a II. ütem került kialakításra. A városrész kerületen belüli elnevezése Alacska úti lakótelep.

Közlekedés

Főutak: Üllői út, Ferihegyi gyorsforgalmi út, Nagykőrösi út (M5). Buszjáratok: 182 és 182E, továbbá a 193-as busz. Az Üllői úton több busz és villamos (50-es) is közlekedik. Hozzávetőleg 5-6 kilométerre az M5 és M0-ás találkozásában szinte az összes ismert bevásárlóközpont megtalálható. Az M0-on keresztül az M7-es autópálya is könnyen elérhető.

Intézmények

A XVIII. kerület infrastrukturális ellátottsága minden igényt kielégítő. Pestszentlőrincen 30 óvoda, 21 általános iskola, 6 középiskola, zeneiskola, sportiskola , két tannyelvű iskolák, egyházi iskolák és óvodák sorakoznak. A kerületben kórház, rendőrség, polgárőrség, könyvtárak, számos bankfiók, posta , patika, étterem, sportpályák, uszodák, teniszpályák és még folytathatnánk az intézmények szolgáltató egységek listáját - található. Itt emelnénk ki a Péterhalmi erdőt, amely ápolt ösvényeivel, padjaival, futó útjaival várja a sportolni és pihenni vágyó környékbeli lakókat.


Építészeti leírás

Építtető : Zaragoza Építő Kft.
Tervező : Citinvest Kft.

A beépítés adatai

Beépítés módja: keretes. Telek területe: 10 000 m2. A beépítettség a földszinten 50 %-os.
Szintszám: pince + földszint + öt emelet. Lakásszám: 2 x 170 db ( I. ütem. II. ütem)
A Nemes utca felőli földszinten üzletek kerültek kialakításra.

Az épület leírása

Az építési telek északi területén az I. ütem, a déli területen a II. ütem került kialakításra. A két épület tükörképe egymásnak, egy közös udvart zárnak közre. Mindkét lakóépület alaprajzilag "U" formájú. Az épületek alápincézettek, a földszint felett öt lakószint készült. A gépkocsik tárolása a teljes pinceszinten, valamint az oldalkert Juharos sor felöli részén történik. Az összes felszíni parkoló zöld gyepráccsal burkolt. Szilárd burkolatot (színes térkő) csak az állandó közlekedési utak kaptak. A Nemes utcai front földszintjén üzletek találhatóak. Az udvar felől kertkapcsolatos lakások kerültek kialakításra, kizárólagos használatú kertrésszel. Az udvar a járókelők elől kerítéssel elzárt, csak a lakók által megközelíthető. Az udvaron játszótér épült, a másik udvarrészen pedig kis kerti tavacska. Az épület lakószintjein változatos alaprajzi kiosztású kis és nagyméretű lakások kaptak helyet, a garzontól az ötszobásig. A pince, földszint, 1.em, 2.em összefogott tömböt alkot, majd a 3. emelettől kezdve elkezdenek belépcsőzni a szintek. Ennek köszönhetően alakul ki az épület együttest meghatározó teraszos jelleg. A lépcsőzés teszi lehetővé továbbá, hogy a felső szinteken változatos méretű és formájú tetőteraszok alakuljanak ki. Az épület kazánháza a pincében került elhelyezésre. Lépcsőházanként két-két bevilágító "udvar" létesül, melyek teteje üvegtetővel fedett, oldalain zsalus szellőzővel, melyeken keresztül a lépcsőházak közlekedő folyosói természetes úton szellőznek. A lakóépületek gyalogos-bejáratai a Fenyőfa utcai és a Csörgőfa utcai homlokzaton találhatóak. Az épületen belül lépcsőházanként kettő-kettő lift található. A lakószinteken a lakások a felvonóktól induló "L" alakú közlekedő-folyosón érhetők el.

Alkalmazott anyagok, szerkezetek

Teherhordó szerkezet: monolit vasbeton pillérek és födémek Homlokzati nyílászárók lakásoknál: műanyag szerkezet, hőszigetelő üvegezéssel. Földszinti külső nyílászárók: hőhídmentes porszórt alumínium szerkezet, hőszigetelő üvegezéssel, az utcafronton redőnnyel ellátva. Homlokzatburkolatok: dryvit vakolat festett felülettel a földszinten gresslap-burkolat. A lakások belmagassága 258cm, minden lakásban redőnytok, riasztó előkészítés került beépítésre. Részletesen lásd a Műszaki Leírásban.

KöszöntőEzúton is köszöntjük a cégünket bizalmukkal kitűntető vásárlóinkat. Kívánjuk érezzék jól magukat leendő otthonukban és használják ki a kerület nyújtotta számtalan szolgáltatást és lehetőséget. A Zaragoza Kert az Önök háza méltóságteljesen tekint majd a szomszédos erdő felé, és bízunk benne, hogy szépségével, biztonságával elnyeri nem csupán az Önök és családjuk, hanem barátaik, ismerőseik elismerését is.

*A fenti adatok tájékoztató jellegűek a változtatás jogát a Zargoza Építő Kft fenntartja.