+36-1-808-9000

ENGLISH

Ajánlatkérés

név:

e-mail:

tel:

üzenet:

Hozzájárulok, hogy az Elephant Holding Zrt., a Rákos mezeje Zrt. valamint ezek tulajdonában álló társaságok az adataimat a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelje, illetve reklám, marketing célra felhasználja. Tudomásul veszem, hogy a fenti hozzájárulásomat az yan@elephant-cee.com e-mail-, vagy a 1173 Bp, Összekötő u. 2. postai címen tudom visszavonni.

Hírek

Celeb lányok Mikulás „bőrben”...

Részletek

Segítőház ünnepélyes átadása

Részletek

Dolgoznak a kis elefántok: megújul a hajléktalanszálló...

Részletek

Elkezdődtek a felújítási munkálatok a hajléktalan szállón

Részletek

Nyílt nap a Vigo Házban

Részletek

További hírek

Kapcsolat

tel: +36-1-808-9000

fax: +36-1-808-9033

e-mail: yan@elephant-cee.com

 

Segítőház ünnepélyes átadása - 2010.11.19

Testi,- lelki,- szellemi újjászületés...

Sajtóközlemény

Budapest, 2010. november 16.

Átadták a Hajléktalanokért Közalapítvány X. kerületi Segítőházának felújított épületrészét. Az intézmény felújítását az Elephant Holding kezdeményezéséből 2008-ban született jótékonysági kampány tette lehetővé, amelynek köszönhetően az átmeneti szállás továbbra is segítheti a jelenleg Budapesten élő 8-10 ezer hajléktalan elhelyezését.

Az Elephant Holding elkötelezett a hajléktalanok problémáinak megoldása mellett, mert vannak emberek, akiknek csak egy kis segítségre van szüksége és vannak emberek, akiknek ez a kis segítség elegendő ahhoz, hogy visszatérjenek a társadalomba. Mivel a Cégcsoport számára legfontosabb, hogy ne látszatmegoldások valósuljanak meg, ezért esett választásuk a X. kerületi Segítőházra, hiszen itt megvalósul az, amit ők is megoldásnak gondolnak a hajléktalan problémára. Fontos számukra, hogy itt a segítségnyújtás minden szinten kézzel fogható, hiszen folyamatosan figyelemmel kísérik az embereket. A segítő tevékenység kiterjed a továbblépési szándék megkezdésétől a saját életvezetés magvalósítására.

�A Budapest belvárosában kiállított kieselefánt-szobrok értékesítéséből és szponzori támogatásokból befolyt közel 15 millió Ft-ból az átmeneti szállórész teljes belső átalakítása valósulhatott meg. A szállórész külső-belső nyílászáróit lecseréltük, a hálótermek, zuhanyzók, wc-k, folyosók falai tégláig vissza lettek bontva, villamos-és gépészeti átalakítások történtek, illetve a hálórészek feletti padlástér szigetelése is megtörtént. � � közölte a szálló átadó ünnepségén Zelei Zoltán, az Elephant Holding értékesítési igazgatója.


�Büszkék vagyunk arra, hogy azon kevés cég közé tartozunk, akik azoknak próbálnak segíteni, akiktől a legtöbben elfordulnak. A hajléktalanok ritkán kapnak vállalati segítséget, hiszen a sokszor betegségekkel és elhanyagoltsággal azonosítják őket, ezért nehezen illeszthetők be a társadalmi felelősségvállalásról készülő kiadványokba, vállalati kommunikációs anyagokba. Az Elephant Holding ennek ellenére megtalálta a módját, hogy életvidám kampánnyal hívja fel a figyelmet a hajléktalanok helyzetére, és egyúttal segítsen a több tízezer fővárosi otthon nélkül élő ember helyzetén� � tette hozzá Zelei Zoltán.

Az épület felújítás előtti, rendkívül rossz állapotáról szólva Varga Péter a Segítőház intézményvezetője elmondta: �Nagyon jókor jött a segítség, mivel a munkák megkezdése előtt volt olyan szoba, ahol az udvari növényzet már áttörte a rossz állapotú falat, a vizesblokk minősíthetetlen állapotban volt, a szálló közös zuhanyzójában pedig rendszeresen térdig állt a víz. A szigetelés teljes hiánya miatt a téli hónapokban közel milliós gázszámlával küszködtünk!�

A jótékonysági program az MKB Bank és az Elephant Holding Zrt. kiemelt támogatásával indult útjára 2008-ban. A 100 darab valóságos méretű, stilizált elefánt borjú szobor megfestésére pályázatot írtak ki, melyre szép számban érkeztek nevezések rengeteg ötlettel és kreatív tervvel. A kiválasztott művészek keze alatt számos különleges alkotás kelt életre. Gondoljunk csak Sam Havadtoy rózsaszín csipkében pompázó �Remény� című művére, Varró Zoltán pihenésre csábító �Glamourfántjára�, Zajácz Tamás mindenki szívéhez közel álló �Családi állatsimogató� nevet viselő elefántjára, vagy Zimány Linda, Horváth Éva, Dukai Regina, Karsai Zita, Bódi Sylvi, Herczeg Zoltán és a Sugarbird tervezőcsapatának közös �Divat elefántjára�. A szobrok Budapest különböző pontjain kerültek kihelyezésre, hogy a főváros utcáinak, köztereinek, bevásárlóközpontjainak mindennapi életét színesítsék, illetve, hogy felhívják a figyelmet a kampány eredendő céljára, a hajléktalanság egyre súlyosbodó problémájára.

lpic:BES_6899-1024.jpg

További hírek