+36-1-808-9000

ENGLISH

Ajánlatkérés

név:

e-mail:

tel:

üzenet:

Hozzájárulok, hogy az Elephant Holding Zrt., a Rákos mezeje Zrt. valamint ezek tulajdonában álló társaságok az adataimat a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelje, illetve reklám, marketing célra felhasználja. Tudomásul veszem, hogy a fenti hozzájárulásomat az yan@elephant-cee.com e-mail-, vagy a 1173 Bp, Összekötő u. 2. postai címen tudom visszavonni.

Hírek

Celeb lányok Mikulás „bőrben”...

Részletek

Segítőház ünnepélyes átadása

Részletek

Dolgoznak a kis elefántok: megújul a hajléktalanszálló...

Részletek

Elkezdődtek a felújítási munkálatok a hajléktalan szállón

Részletek

Nyílt nap a Vigo Házban

Részletek

További hírek

Kapcsolat

tel: +36-1-808-9000

fax: +36-1-808-9033

e-mail: yan@elephant-cee.com

 

Dolgoznak a kis elefántok: megújul a hajléktalanszálló... - 2010.11.11

Dolgoznak a kis elefántok: megújul a hajléktalanszálló...

Sokan emlékeznek még azokra a színes kiselefánt-szobrokra, melyekkel Budapest-szerte lehetett találkozni 2009-ben. Nos, mára éppen ennek a jótékonysági kiállításnak köszönhetően újul meg a X. kerületi Segítőház hajléktalanszálló. 2010 telén a rászorulók már a komfortosabb szálláson vészelhetik át a hideg éjszakákat.

A jótékonysági program az MKB Bank és az Elephant Holding Zrt. kiemelt támogatásával indult útjára 2008-ban. „A 100 darab valóságos méretű, stilizált elefánt borjú szobor megfestésére pályázatot írtunk ki, melyre szép számban érkeztek nevezések rengeteg ötlettel és kreatív tervvel. A kiválasztott művészek kezei alatt számos különleges alkotás kelt életre. Gondoljunk csak Sam Havadtoy rózsaszín csipkében pompázó „Remény” című művére, Varró Zoltán pihenésre csábító „Glamourfántjára”, Zajácz Tamás mindenki szívéhez közel álló „Családi állatsimogató” nevet viselő elefántjára, vagy Zimány Linda, Horváth Éva, Dukai Regina, Karasai Zita, Bódi Sylvi, Herczeg Zoltán és a Sugarbird tervezőcsapatának közös „Divat elefántjára” - idézi fel a kampány indulásának állomásait Lehóczky Orsolya, az Elephant Cégcsoport marketing vezetője.

Mindez nem volt hiába, hiszen hamarosan birtokba vehetik a rászorulók a hajléktalan szálló felújított épületrészét. A munkálatok kivételes összefogással indultak, hiszen a jótékonysági kiállítás bevételein túl az Elephant Holding és partnercégei is nagy mértékben hozzájárultak az épületrész minél teljesebb körű felújításához.

„Hatalmas eredménynek tartjuk, hogy még ezekben az építőipar számára nehéz időkben is sikerült összekovácsolnunk egy olyan alvállalkozói kört, melynek résztvevői az Elephant Holdinghoz hasonlóan fontosnak tartják, hogy segítsenek a rászorultakon, javítsák a hajléktalanok helyzetét. A generál-kivitelezést a KÖMÁLTÉP Kft. vállalta jelentős árkedvezménnyel, a hidegburkolatokat a Baltex Hungary Kft. és a Palatinus Kft., a festékeket a Caparol Hungaria Kft. biztosította, míg a villanyszerelési munkálatokat ingyenesen végezte el a Mayer Kft.”

Ahogy azt a hajléktalanszálló üzemeltetői elmondták, az épület siralmas állapotban volt a felújítás előtt, volt rá példa, hogy az udvari növényzet áttörte a falat, a hidegebb hónapokban pedig több milliós gázszámlával küszködtek.

A Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány Sorsfordító Programjának keretein belül megvalósuló Homeless - Elephant kampány október végére a Szociális Otthon felújításával eléri végső állomását, a rászorulók birtokba vehetik felújított „átmeneti menedéküket”.

További hírek